TUZLARIJE - KULTURA

07.08.2014.
Premijerno prikazan film „Jedan grad, jedna ljubav“
U Kinu Kaleidoskop sinoć je premijerno prikazan kratkometražni film pod nazivom „Jedan grad, jedna ljubav“. Promocija filma je upriličena u sklopu 6. Međunarodnog festivala mladih Kaleidoskop, koji se održava u Tuzli od 5. do 10. augusta.

Tuzlarije


Film „Jedan grad, jedna ljubav“ govori o različitim osobama koje povezuje ista strast – tuzlanska Sloboda. Likovi nisu profesionalni glumci već osobe iz stvarnog života koje u filmu prenose svoje duboke i najiskrenije emocije. Radnja filma odvija se 29. marta 2014. godine, kada FK Sloboda igra odlučujuću utakmicu za ulazak u Premijer ligu, protiv FK Jedinstvo.

Tuzlarije


- Film prikazuje put FK Sloboda ka Premijer ligi, odnosno povratak u elitni rang takmičenja, te tri osobe različitih interesovanja koje spaja zajednička strast i ljubav prema ovom klubu. Glumci su autentične osobe iz stvarnog života i ono što je prikazano u filmu jeste njihova stvarnost - FK Sloboda – izjavio je i Haris Kamberović, producent filma.

Tuzlarije


Tuzlarije


Podršku snimanju filma među prvima su dali članovi Udruženja Prijatelji FK Sloboda. Njihov cilj je vratiti Slobodu u životne tokove gdje će klub biti kohezioni faktor i nešto lijepo što će se dešavati u životima mladima ljudi.

Reprizu filma možete pogledati 07.08.i 08.08. 2014. godine sa početkom u 13 časova, u prostorijama Doma mladih Tuzla.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice