TUZLARIJE - KULTURA

05.08.2014.
Kino Kaleidoskop
Sutra premijera filma „Jedan grad, jedna ljubav“
"Jedan grad, jedna ljubav“ naziv je kratkometražnog filma koji će biti premijerno prikazan sutra u Kinu Kaleidoskop, a u sklopu 6. Međunarodnog festivala umjetnosti mladih "Kaleidoskop“ Tuzla.

Radnja filma odvija se 29. marta 2014. godine, kada FK Sloboda igra odlučujuću utakmicu za ulazak u Premijer ligu, protiv FK Jedinstvo, rečeno je na današnjoj press konferenciji u Tuzli.

Tuzlarije


- Film prikazuje put FK Sloboda ka Premijer ligi, odnosno povratak u elitni rang takmičenja, te tri osobe različitih interesovanja koje spaja zajednička strast i ljubav prema ovom klubu. Glumci su autentične osobe iz stvarnog života i ono što je prikazano u filmu jeste njihova stvarnost - FK Sloboda – izjavio je i Haris Kamberović, producent filma.



Cilj filma je približiti široj publici jedan dan u životu adolescenta i pokazati kako mladi vide svoj grad, svoje okruženje i njihovu interakciju sa svojim vršnjacima. Rade Šimić jedan je od tri lika koji tumači glavnu ulogu.

- Kada me je Haris upoznao sa suštinom filma i kada sam vidio ekipu sa kojom se radi, shvatio sam da taj film može da bude jedna dobra priča. Inače, tokom radnog dijela sedmice trudim se da postignem što bolje rezultate na fakultetu, dok je vikend uvijek rezervisan za FK Sloboda, njene utakmice, izradu parola, majica i afirmaciju kluba – kazao je Šimić.

Podršku snimanju filma među prvima su dali članovi Udruženja Prijatelji FK Sloboda.

- Cilj nam je zapravo vratiti Slobodu u životne tokove gdje će klub biti kohezioni faktor i nešto lijepo što će se dešavati u životima mladima ljudi - rekao je Amir Azabagić iz Udruženja Prijatelji FK Sloboda.

Premijera filma je u kinu Kaleidoskop u srijedu 06.augusta sa početkom u 18.30 sati.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice