TUZLARIJE - KULTURA

28.08.2014.
Posjetite Sajam knjige na Sonom trgu
U organizaciji Izdavačke kuće „BOOK“ doo Tuzla i saradnji sa redakcijom novine „Glas TK“, na Sonom trgu u Tuzli do 06.09. 2014.godine, u povodu 14. Međunarodnih književnih susreta „Cum Grano Salis“, održava se treći po redu Sajam knjiga na otvorenom.



Kao i prošle godine, predstavlja se deset izlagača iz BiH i susjednih zemalja koji po promotivnim cijenama, uz popust i do 70% građanima nude bogat izbor naslova iz svih oblasti. Uz najnovija izdanja beletristike, tu je bogat izbor školske, vjerske, naučne i literature za djecu te specijalizirana izdanja iz zdravstva, turizma i slično.

Tuzlarije


- Izloženi su također naslovi koji nisu striktno bosanskohercegovački. Ponuda je zaista šarolika i za svakoga ima po nešto – kaže Mehmed Đedović, jedan od organizatora Sajma.

Kada je u pitanju čitalačka publika, teško je reći ko najviše posjećuje sajamske sadržaje, ali je poželjno da se i djeca uključe u cijelu priču s ciljem njihovog prilagođavanja i stvaranje navike čitanja.

- Djecu od malih nogu treba učiti da se druže sa slikovnicama, knjigama, koje su prilagođenje njihovom uzrastu. Siguran sam da će djeca tako postati bolji ljudi nego da se druže sa igricama, nasilnim crtićima koji su danas dostupni na televiziji – dodaje Đedović.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Sajam se održava u okviru manifestacije „Ljeto u Tuzli 2014“, a radno vrijeme je od 9 – 22 sata.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice