TUZLARIJE - KULTURA

10.09.2014.
Humanitarne aktivnosti
Promocija knjige „Gledala sam pticu malu“ Ernade Hodžić

TuzlarijeLions Club Tuzla, uz pomoć donatora iz Austrije, dr. Helmuta Lutza, predstavnika Fondacije GFGF Red Chairatykoji je obezbjedio finansijsku pomoć, omogućio je da trinaestogodišnja djevojčica Ernada Hodžić, koja od rođenja pati od cerebralne paralize, ostvari svoj san i objavi knjigu pjesama „Gledala sam pticu malu“ koje predstavljaju njeno viđenje svijeta, prirode, teškog, ali poetičnog rudarskog života u Đurđeviku i njegovoj okolini.

Naime, Lions Club je svjetska volonterska mreža koja okuplja ugledne građane i pojedince, koji svojim radom poboljšavaju život zajednice, kroz organizaciju dobrotvornog rada i humanitarnih akcija. Sami početci rada i organizovanja Lions Club centara po svijetu vežu se za pomoć slijepim i slabovidnim osobama, ali su ove aktivnosti u međuvremenu proširene i na druge oblike dobrotvornog rada.

Od 2012. godine, Lions Club postoji u Tuzli, okuplja ugledne građane i pojedince koji razumiju misiju ove svjetske mreže i koji svoj ugled, vrijeme, novac i rad ulažu na dobrobit zajednice i pojedinaca kojima je ovakva pomoć potrebna.
U okviru svojih aktivnosti, te nesebične pomoći prijatelja i saradnika iz Austrije, koji se bave sličnim aktivnostima i koji žele pomoćirazvoju Lions Cluba u Tuzli podržavajući njegovu misiju, obezbijedili su neophodni novac za štampu zbirke pjesama djevojčice Ernade.

Lions Club Tuzla poziva predstavnike medija, kao i sve zainteresovane da prisustvuji promociji knjige „Gledala sam pticu malu“ Ernade Hodžić, djevojčice od trinaest godina, koja je zbog bolesti vezana za invalidska kolica.

Promocija će se održati u četvrtak 11.septembra u 10:00 u područnoj osnovnoj školi u Đurđeviku

Tuzlarije


U okviru ove aktivnosti, Lions Club Tuzla iFondacija GFGF Red Chairaty, naporima i ličnim sredstvima dr Helmuta Lutza, koji i sam ima sina Stefana, oboljelog od cerebralne paralize, podijeliće 108 poklon paketa učeničkog pribora, školskih torbi i slično, djeci područne osnovne škole u Đurđeviku, kao i primjerak Ernadine knjige.

Ostali primjerci Ernadine knjige će biti na prodaju po cijeni od 10, 00 KM. Lions Club Tuzla poziva građane da kupe ovu knjigu i time podrže Ernadinu borbu za zdravlje i bolji život.




Osmrtnicama ba smrtovnice