TUZLARIJE - KULTURA

13.09.2014.
Film „Mamula“ pred tuzlanskom publikom
Trećeg dana 3. Tuzla Film Festivala centralna projekcija je bila rezervisana za srbijanski horor film "Mamula", reditelja Milana Todorovića, koji je premijerno prikazan u Beogradu na 42.FEST-u i do sada je nagrađen na nekoliko festivala.

Tuzlarije


Autor već kultnog horora „Zona mrtvih“, povjerio je glavne uloge Franku Neru i Kristini Klebe. Pored svjetskih imena, ekipu filma čine i Dragan Mićanović, Natali Burn, Miodrag Krstović, Slobodan Stefanović, Janko Cekić, Jelena Rakočević, Sofija Rajović i model Zorana Kostić Obradović, kojoj je ovo debitantska uloga.

Tuzlarije


Film “Mamula” počinje tako što dvije američke turistkinje dolaze u Crnu Goru da posjete svog starog prijatelja, koji na Rosama ima kuću, gdje provodi ljeto sa svojom vjerenicom. Nakon nekoliko dana uživanja, družina odlučuje da posjeti napušteno ostrvo Mamula, iako su upozoreni na čudna dešavanja i legende koje kruže o tom mjestu.

Tamo zatiču misterioznog ribara koji drži zatočenu prelijepu djevojku. U pokušaju da oslobode zarobljenicu shvataju da je ona zapravo sirena, koja ih svojom pjesmom i izgledom opčinjava, ali se ubrzo pretvara u krvožednog monstruma koji im neće dozvoliti da živi napuste Mamulu.

Projekciji filma u Bosanskom kulturnom centru prisustvovao je Marko Jocić, producent filma "Mamula", koji je u izjavi za medije rekao:



Treći Tuzla Film Festival – južnoslovenskog filma kao generalni sponzor podržava Happy prepaid mobilna mreža. Pokrovitelji su Općina Tuzla i Federalno ministarstvo okoliša i turizma. Srebreni sponzori su Fondacija za kinematografiju Sarajevo, European Union – Special representative in BiH i Radio Kameleon. Sponzori festivala su Centralno grijanje Tuzla, Hotel Tuzla, Securitas, Bosanski kulturni centar TK i Dom mladih Tuzla.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice