TUZLARIJE - KULTURA

18.09.2014.
Teatar Kabare Tuzla
Na repertoaru predstava ˝Stanica˝
U okviru manifestacije "Ljeto u Tuzli" Teatar Kabare Tuzla poklanja tuzlanskoj publici predstavu "Stanica" autorice Emine Goletić, a u režiji Harisa Šertovića. Predstava se izvodi u petak, 19.9.2014. godine u 20 sati u Teatru Kabare Tuzla.

Tuzlarije


Stanica je predstava koja govori o pet likova zatečenih u limbu, na stanici, nakon smrti zarobljenih u vlastitim pogrešnim životima. Nelinearna, fragmentalna dramaturgija i priča o stereotipnim likovima koji ne žele ili ne mogu vidjeti šansu za iskupljenjem i ispravljanjem svojih pogrešnih odluka te duboka metafizička, ponekad i psihodelična priča o smislu samog postojanja, karakteristike su ove predstave. Predstava Stanicagostovala je u maju na Festivalu bosanskohercegovačke drame u Zenici dok su planirana gostovanja širom regiona.

Tuzlarije


U predstavi igraju Samra Mahmutović, Emina Goletić, Damir Mahmutović, Dražen Pavlović i Haris Šertović. Dizajn zvuka i muziku potpisuje Senad Nurkanović, video efekte Goran Brekalo, scenografiju Predrag Minov, a kostimografiju Šefika Hukić. Svjetlo i ton majstor je Asmir Ahmedić, grafički dizajn predstave radio je Damir Pirić, fotografije Robert Andrejaš, a producent predstave je Darjan Minov.

Ulaz je besplatan a sve informacije možete dobiti na broj telefona 035 264 733 ili na 060 327 3393.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice