TUZLARIJE - KULTURA

03.10.2014.
Vrijedi li živjeti bez ljubavi?
Novi roman Paula Coelha dostupan u online knjižari Knjiga.ba

Najčitaniji svjetski autor u posljednja dva stoljeća, ima novi roman – Preljub. Kao i njegovi dosadašnji romani, i ovaj u sebi krije duboke poruke vješto sakrivene, koje ne prepoznaju svi, ali ipak oduševljeno čitaju i pronalaze smisao u svakoj napisanoj riječi. Nosilac Guinnesova rekorda čija je knjiga Alkemičar preveden na 80 jezika svijeta i prodan u 65 milijuna komada, pisac koji je objavio 30 naslova, predstavlja novi roman koji je već na listi najprodavanijih knjiga u online knjižariKnjiga.ba.

Tuzlarije


„Preljub“je objavljen na portugalskom jeziku u aprilu ove godine, a u Brazilu se odmah našao na prvim mjestima svih lista najčitanijih naslova. „Preljub“ propituje nejasne granice između ljubavi i slijepe zaljubljenosti. I ovaj roman, kao i ostala djela, temom i životnim situacijama koje problematizira dodirnut će živote milijuna ljudi, obratiti se svima onima koji su se ikad zapitali: Jesam li ovako zamišljao svoj život?

„U očima drugih život Linde je savršen: živi i radi kao novinarka u Ženevi, u sretnom je braku, ima uspješnog i brižnog supruga i divnu djecu. Naizgled ima sve što bi mogla poželjeti, ali unatoč tome ona je nesretna i izgubljena te se iz dana u dan bori s osjećajima apatije i ravnodušnosti. Nakon što se pojavi Jacob, bivša mladalačka ljubav, Linda shvata da je on uspio u njoj probuditi osjećaj odavno potisnut, posve zaboravljen: strast. I ona čini sve da ostvari tu nemoguću ljubav i suočava se s odlukom koja joj može potpuno promijeniti život – treba li strast tražiti u životu koji imamo ili u onom koji zamišljamo?“


E.Šabić


Osmrtnicama ba smrtovnice