TUZLARIJE - KULTURA

29.09.2014.
˝Čini dobro˝
Grupa Lucido na pjesničkoj smotri u Osijeku
Majda Zukić Ribić, Branislav Lukić Luka i NIhad Mešić River, članovi Grupe Lucido iz Lukavca i Tuzle gostovali su u Osijeku na pjesničkoj večeri povodom Međunarodnog dana starijih osoba u Domu za psihički bolesne odrasle osobe.

Tuzlarije


Događaj je pod geslom "ČINI DOBRO" organizirala humanitarna neprofitna udruga AUXILIUM. Cilj je da se razvojem kulture mira kroz filantropiju prepoznaju potrebe starijih i skrene pažnja na prava starijih i bolesnih.

Tuzlarije


Desetak pjesnikinja i pjesnika iz Balkanskog udruženje umjetnika, Kulture snova, Grupe Lucido i Društva Pjesnika Antun Ivanošić Osijek (sjedište u Osijeku), povodom prvog septembra, Međunarodnog dana starijih osoba pjesničkom večeri uljepšali su dan štićenicima Doma i skrenuli pažnju javnosti da stanovnici treće životne dobi nužno trebaju veću pažnju drugih građana.

Tuzlarije


Majda Zukić Ribić, Branislav Lukić Luka, Nihad Mešić River i Dejan Hornik, pjesnik iz Subotice nastupili su također i u sklopu programa za umirovljenike u sjedištu udruge Auxilium. Domaćini iz Osijeka na čelu s Marijanom Gubinom potrudili su se da gostima iz Tuzlanskog kantona i Subotice pokažu znamenitosti Osijeka pa su druženje i razgovori o budućoj saradnji učinili da boravak u Osijeku bude ispunjen dojmovima. Dogovoreni s ubudući zajednički susreti i aktivnosti.