TUZLARIJE - KULTURA

26.09.2014.
Koncert GKUD ˝Bosna˝ Tuzla
Jesenje folklorne igre na Korzu
Jesenji dio aktivnosti Gradskog kulturno-umjetničkog društva "Bosna" Tuzla započeo je koncertom koji je održan na platou ispred starog Kina „Centar“.



Svi oni koji su se u petak uvečer zatekli na Korzu mogli su da pogledaju igre iz Bosne i Hercegovine, Makedonije i Mađarske. Pored igre, bilo je i neizostavne pjesme sevdalinke u izvedbi vokalnog soliste Nedžada Smajlovića. Publici su se predstavili prvi i drugi ansambl ovog Društva uz pratnju Narodnog orkestra.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Naredne godine ovo Društvo će proslaviti 70 godina postojanja i rada. Tim povodom, 12.decembra 2014.godine bit će upriličen veliki godišnji koncert čime će folkloraši proslaviti ovaj veliki jubilej.

Inače, GKUD "Bosna" osnovano je 4.augusta 1945. godine pod imenom Radničko kulturno-umjetničko društvo "Mitar Trifunović Učo". Kroz društvo su prošli hiljade amatera različite starosne dobi, stepena obrazovanja, nacionalne i socijalne strukture, te umjetničkih opredjeljenja. Svi ovi članovi ostavili su trag i dali doprinos u izgradnji renomea i kvaliteta po čemu je društvo i poznato. Društvo broji nekoliko sekcija Prvi folkolorni ansambl, Narodni orkestar sa vokalnim solistima, Drugi folkolorni ansambl, Škola folkolora, Sekcija sijelo u podne i Plesni studio "Flamenco".

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice