TUZLARIJE - KULTURA

09.10.2014.
Video izložba ˝Tuzla – turistička odrednica˝
Tuzlarije


U srijedu, 8.10.2014.je u intimnoj atmosferi u Arheološkome parku kod Panonskih jezera u Tuzli održana video izložba fotografija, koje su poslane na natječaj „Tuzla – turistička odrednica“. Kako je pristigao veliki broj fotografija, odlučeno je da se prvotno najavljene nagrade za tri najbolje fotografije podijele na četiri jednaka dijela i dodijele najboljim autorima (po mišljenju žirija), a to su: Edmond Ibrahimi, Samir Mujakić, Svjetlana Imamović i Mustafa Sadiković.

Tuzlarije


Posjetitelja nije bilo mnogo, ali oni, koji su prisustvovali, više su no zadovoljni, kako samom izložbom, tako i cjelokupnim ambijentom i glazbom producenta i DJ-a, Senada Nurkanovića (Fa11out).

Tuzlarije


Zadovoljni nisu samo posjetitelji, nego i suorganizatori događaja, stoga su naredne suradnje ove vrste između Foto kino kluba Tuzla i preduzeća „Pannonica“ već u tijeku. Projekt je podržan i od strane Općine Tuzla, čiji predstavnici su sinoć izrazili zadovoljstvo cjelokupnim projektom i želju za nastavkom istoga.

Iz Foto kino kluba Tuzla poručuju kako će ovakvih manifestacija biti još, te pozivaju ljubitelje fotografije, ali i one koji to još nisu, da podrže ovakve projekte.

Monika Andrejaš – Padžić

Osmrtnicama ba smrtovnice