TUZLARIJE - KULTURA

10.11.2014.
Počinju Tuzlanski pozorišni dani
Održavanje Tuzlanskih pozorišnih dana zagazilo je u treću deceniju. Sutra počinju 21. Dani koje ljubitelji pozorišta čekaju cijelu godinu. U ova tmurna vremena dobro je naglasiti da su će tuzlanska pozorišna publika imati priliku da pogleda brojne komedije.

Tuzlarije


Na danas održanoj press konferenciji i prostorijama Narodnog pozorišta Tuzla, o samoj organizaciji nije bilo puno govora, jedino se zna da je svake godine bilo problema, prije svega finansijskih, i da se organizatori snalaze kako znaju i umiju, i eto, uspijevaju da ispune očekivanja vjerne publike.

Tuzlarije


Sa tri predstave Branislava Nušića, "Ožalošćena porodica", "Gospođa Ministarka" i "Ujež" obilježava se 150 godina od rođenja velikog umjetnika, a predstavom "Hotel Slobodan promet" odaje se poštovanje nedavno preminulom Sulejmanu Kupusoviću, koji je dao puni doprinos kao samim Danima tako i Narodnom pozorištu Tuzla.

Od utorka 11. novembra kada počinju Tuzlanski pozorišni dani sa predstavom, "Ožalošćena porodica" pa do četvrtka 20.11.2014. kada se završavaju sa predstavom "Balkanski špijun u Sarajevu", u Tuzli će se smjenjivati glumci iz Šabca, Osijeka, Sarajeva, Pečuha, Zagreba, Novog Sada, Zenice i Virovitice.

Tuzlarije


Dane otvara Šabačko narodno pozorište sa predstavom "Ožalošćena porodica" koju je prema tekstu Branislava Nušića režirala Bojana Lazić.
Igraju: Ivan Tomašević, Vladimir Milojević, Slobodan Petranović, Sonja Milojević, Aneta Tomašević, Mihaela Stamenković, Deana Kostić, Ivana Jokić i Strahinja Barović.

Sve predstave će biti blagovremeno najavljene na našem portalu.

S.M.

Osmrtnicama ba smrtovnice