TUZLARIJE - KULTURA

27.11.2014.
Pozitivan primjer aktivne zajednice
Počela kulturna manifestacija ˝Dani otvorenih vrata Agora centra˝

Svečanim otvaranjem i likovnom izložbom Emira Hamzića, u srijedu 26.11., u prostoru Agora centra počela je ovogodišnja, osmodnevna kulturna manifestacija ´´Dani otvorenih vrata Agora centra ´´.
Agora centar u Simin Hanu, od svog osnivanja 2003. godine, predano implementira model rada otvorenog centra u zajednici, predstavljajući generator kulturnih, edukativnih i sportskih aktivnosti, baziranih na volonterskom i edukativnom programu, te razvoju kulture življenja i organizovanja slobodnog vremena za žitelje svih starosnih dobi.

Tuzlarije


Posebno smo ponosni na, sada već 7 po redu, manifestaciju ‘’Otvorenih vrata’’ koja predstavlja pozitivan primjer uključenosti lokalnog stanovništva u kreiranje sadržaja u skladu sa potrebama lokalne zajednice.

Tuzlarije


Očekuje nas do sad najsadržajniji program u kojem će svi zainteresovani građani, svih starosnih dobi, moći učestvovati sve do 04.12.2014. Iskoristila bih priliku da Vas još jednom pozovem, da nam se u ovih 8 dana pridružite i u ugodnoj atmosferi uživate u programu koji smo pripremili, te se u isto vrijeme upoznate sa velikim brojem ljudi iz zajednice, koji zapravo i čine ideju Agore, kaže Sabina Sinanović Ćatibušić, izvršna direktorica UG Agora.

Tuzlarije


Program manifestacije baziran je na promociji otvorenog obrazovanja, cjeloživotnog učenja i procesa koji potpomažu razvoj lokalne zajednice, a na čijim načelima se temelji i rad centra.
Na otvaranju manifestacije prisutni su mogli uživati u izložbi Emira Hamzića, te kratkom koncertu koji su priredili polaznici kursa gitare u Agora centru.

Tuzlarije


Druženja sa dječijim piscima, glumcima, različite projekcije, radionice, organizovane posjete osnovaca likovnoj izložbi, samo su dio niza aktivnosti, za narednih 7 dana, pripremljenih od tima Agore u saradnji sa volonterima i akterima u zajednici.

Događaj organizuje Udruženje građana "Agora" društveno-edukativni centar za otvoreno obrazovanje i cjeloživotno učenje ( www.agoracentar.org ), uz podršku Olof Palme International centra, ABF, Fondacije tuzlanske zajednice, Grada Tuzle i BH Telecoma.

Ismar Kutlovac

Osmrtnicama ba smrtovnice