TUZLARIJE - KULTURA

30.06.2005.
Behram-begova medresa
Maturalni dan
U ponedjeljak, 27. 6. 2005. godine, u atriju FIN-a maturanti Behram-begove medrese, zajedno sa maturantima ostalih medresa, prisustvovali tradicionalnoj manifestaciji nazvanoj Maturalni dan.
Ovoj manifestaciji pored 389 maturanata prisustvovali su visoki zvaničnici IZ, direktori medresa, profesori i odgajatelji.

Ovom prigodom ovim mladim ljudima se obratio reisul-ulema dr. Mustafa ef. Cerić. Reisul-ulema je posebno skrenuo pažnju maturantima na slijedeće:´´ Vi nikada do Sudnjeg dana ne smijete zaboraviti dvije stvari. Prva je da ste pored profesije koju imate istovremeno i misionari, a druga je da ste uzor drugim muslimanima. U vas se gleda šta radite, kako radite i gdje idete.´´ Najboljim učenicima iz svake medrese reisul-ulema je uručio priznanja. Saudin Gobeljić i Nudžejma Fazlović su proglašeni učenicima generacije Behram-begove medrese.



Na kraju manifestacije reisul-ulema i dekan FIN-a dr. Enes Karić preporučilisu svim maturantima da upišu fakultete, a posebno FIN-a. Dr. Enes Karić je upoznao učenike da je Fakultet islamskih nauka odnedavno član Sarajevskog univerziteta i da su u toku pregovori s Al-Azharom, kako bi naše diplome bile nadovjerene i od tog univerziteta.



Priredio(la): tz / medresa                


Osmrtnicama ba smrtovnice