TUZLARIJE - KULTURA

09.12.2014.
Najava:
U petak godišnji koncert GKUD ˝Bosna˝ Tuzla
Gradsko kulturno-umjetničko društvo Bosna Tuzla u petak, 12.12.2014. godine organizuje tradicionalni godišnji koncert koji će biti održan u Bosanskom kulturnom centru.



Na sceni će se predstaviti preko 150 amatera, članova GKUD "Bosna" Tuzla razvrstanih u četiri folklorna ansambla (Ansambl veterana, I i II folklorni ansambl i dječija škola folklora), narodni orkestar i sekciju vokalnih solista.

Tuzlarije


GKUD "Bosna" osnovano je 4. augusta 1945. godine pod imenom Radničko kulturno-umjetničko društvo "Mitar Trifunović Učo". Kroz društvo su prošli hiljade amatera različite starosne dobi, stepena obrazovanja, nacionalne i socijalne strukture, te umjetničkih opredjeljenja. Svi ovi članovi ostavili su trag i dali doprinos u izgradnji renomea i kvaliteta po čemu je društvo i poznato. Društvo broji nekoliko sekcija Prvi folkolorni ansambl, Narodni orkestar sa vokalnim solistima, Drugi folkolorni ansambl, Škola folklora, Sekcija sijelo u podne i Plesni studio "Flamenco".

Koncert počinje u 19 časova, a ulaznice po cijeni od pet konvertibilnih maraka možete kupiti prije početka koncerta u prostorijama BKC-a.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice