TUZLARIJE - KULTURA

23.12.2014.
Koncert za sve nacije
Tuzlanski horovi uljepšali predbožićnu atmosferu
I ove godine, tuzlanski horovi su uljepšali predbožićno raspoloženje na koncertu koji je održan u Franjevačkom samostanu. Organizacijski su dio podijelili Franjevački samostan sv. Petra i Pavla i zbor mladih pri istom samostanu „Iuventus Salinarum“.



- Jedan duži period Zbor „Iuventus Salinarum“ je imao cjelovečernje koncerte, pa smo onda došli na ideju da to proširimo i napravimo božićni koncert tuzlanskih zborova koji djeluju u našem gradu. Meni je posebno drago da su se skoro svi odazvali i da se iz godine u godinu broj učesnika povećava – rekao je Zlatko Špoljarević, diregent Zbora „Iuventus Salinarum“.

Zanimljivo je, a i lijepo, da ovakvi koncerti nisu rezervisani samo za katolike, nego i za sve ostale ljude dobre volje.

- Božić je blagdan rođenja, i nekako, kada je u pitanju rođenje djeteta, ne raduju se samo članovi obitelji gdje je prinova, nego i svi ljudi koji su na neki način vezani za tu obitelj. Pa i sam dolazak na Ponoćku u našem gradu svjedoči zajedništvu, tu zaista možemo vidjeti dosta naših sugrađana, koji su došli da podijele radost blagdana. Nekako je Božić univerzalni, a ne samo katolički blagdan – dodao je Špoljarević za Tuzlarije.

Božićnu radost za sve prisutne, pored domaćina, pronijeli su i horovi: Srednje muzičke škole, Osnovne škole KŠC sv. Franjo, Gimnazije KŠC sv. Franjo, Njegoš, Slovenčice, Iskre, GUD Lege artis i Zvonko Cerić. U crkvi, koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, su odzvanjali taktovi nježnih pjesama. Tako su se mogle čuti božićne pjesme: Veselje ti navješćujem, Dvorani neba, Kyrie eleison, Tiha noć i druge.


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice