TUZLARIJE - KULTURA

28.12.2014.
Tradicionalni božićni prijem u Hotelu ˝Tuzla˝
Koordinacije hrvatskih i katoličkih udruga i institucija na području Tuzlanskog kantona upriličile su večeras tradicionalni božićni prijem. U Kristalnoj dvorani Hotela „Tuzla“ okupilo se više stotina zvanica od kojih veliki broj uglednika iz vjerskog, političkog i drugih sfera društvenog života sa prostora Tuzlanskog kantona.



U ime domaćina prisutne je pozdravio tuzlanski gvardijan, fra Mario Divković, koji je pri tome kazao da je Božić blagdan obitelji.

- Mi sve građane u Tuzli i Tuzlanskom kantonu shvaćamo kao jednu široku obitelj, koja bi trebala izgrađivati ovo društvo po mjeri svakog čovjeka. Ovim domjenkom želimo da se zahvalimo svim građanima koji su nam u prethodnih godinu dana pružali podršku. Obzirom da se nalazimo na koncu još jedne godine, to je ujedno i prilika da pogledamo šta smo od ciljeva ostvarili, da sagledamo i greške, i u budućnosti da ih pokušamo popraviti – rekao je Divković.

Božićni prijem bio je prilika da ljudi međusobno porazgovaraju, te podijele svoja viđenja i da se druže.

- Ipak, Tuzlu, kao svoj rodni kraj previše volim i drago mi je zbog svakog Tuzlaka koji prisustvuje bilo kojoj manifestaciji koju organiziramo. Nadam se da će ovaj domjenak, koji je postao tradicionalan, održavati se i narednih godina – dodao je Divković.

Koordinacija hrvatskih i katoličkih udruga i institucija s područja Tuzlanskog kantona djeluje već dugi niz godina i prepoznatljiva je na ovim prostorima kao mjesto i utočište hrvatskog naroda. Njezina prepoznatljivost značajna je i među svim drugim institucijama i ljudima na ovim prostorima.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice