TUZLARIJE - KULTURA

28.12.2014.
Obilježena 6. godišnjica Društva Breščana
Od male udruge do prepoznatljivog brenda
Udruga „Društvo Breščana“, sinoć je u Domu kulture u Breškama svečano proslavila 6. obljetnicu postojanja i rada i prvi rođendan Zavičajnog radija „Breške“.



- Iza nas je šest godina uspješnog rada. Od male Udruge, koja prije šest godina nije imala ništa osim jake volje i ljubavi prema tradiciji, kulturi, svome zavičaju, postali smo brend. Išli smo ubrzanim korakom i postigli ovo što danas imamo. A danas imamo iza sebe oko 300 različitih projekata i aktivnosti. U prosjeku godišnje smo imali 50-ak različitih projekata i aktivnosti. Nije to bilo lako realizirati – kazala je za Tuzlarije Svjetlana Nikolić, predsjednica Udruge Društvo Breščana.

Tuzlarije


Prisutnima se obratio i župnik fra Franjo Martinović, koji se u proteklih šest godina nije štedio kako bi sve navedene aktivnosti bile uspješno realizirane. Građanima je čestitao Božić i zaželio još dugo godina uspješnog rada Udruge, kao i Zavičajnog radija.

Ostat će zapisano u povijesti Brežaka, župe Breške, Grada Tuzle, Tuzlanskog kantona, pa i cijele BiH, da i jedno selo, jedno mjesto, jedna župa kao što su Breške ima radio postaju.

- Točno prije godinu dana rodio se Zavičajni radio Breške. Prošle godine bio nam je cilj da stvorimo radio, a sada nam je cilj da radio opstane dovijeka među nama. Glas zavičaja po svijetu se širi putem web stranice društvo Breščana, ali i putem frekvencije 92, 4 MHz. Na radiju nema zaposlenih, rad je volonterski, dragovoljan, što znači da svi čiji glas čujete ili ne čujete rade bez naknade. Zato se opet moram zahvaliti kolegama novinarima koji nam pomažu, a to su Maja Nikolić, Barbara Pavljašević, Senad Pirić Čupo i drugi – dodala je Nikolić.

Svojim prisustvom skup su uveličali župnik fra Franjo Martinović, Aner Čanović, direktor Zavoda za urbanizam Grada Tuzle, Snježana Rebuš, predsjednica Kluba žena Udruge bosanskih Hrvata podružnica Osijek, Zvonimir Banović, HDZ Tuzla te drugi građani i gosti. U sklopu obilježavanja obljetnice priređen je bogat kulturno-zabavni program i zakuska za sve prisutne.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice