TUZLARIJE - KULTURA

24.12.2014.
„Novogodišnja Rock ‘n’ Roll Bajka“
Premijera odlična, sutra prva repriza
Kada bajka ima prizvuk Rock ´n´ Roll-a, dođe u predpraznično vrijeme i autorski je projekat tuzlanskih glumaca, onda jednostavno ne može da obmane. I zaista, sa ovim će se složiti svi mališani koji su danas pogledali premijerno izvođenje predstave „Novogodišnja Rock ‘n’ Roll Bajka“ koja je na jedan drugačiji način ispričala svima nama dobro znane priče iz djetinjstva.

Tuzlarije


Tuzlarije


Interaktivan pristup ovaj multimedijalan projekat publici se jako dopao, a oni koji u zemlji Djeda Mraza još nisu stigli uživati, mogu to učiniti već sutra od 11h kada je na planirano prvo reprizno izvođenje u Bosanskom kulturnom centru Tuzla koje zajedno sa Art Centrom Lukavac potpisuje produkcijski dio.

Sam projekat djelo je glumaca Jasmine Dedić, Olivere Blažević i Rusmira Krdžalića, za vizualne efekte u predstavi zaduženi su bili Ademir i Tarik Omerčehajić, a dizajnerske poslove odlično je upotpunio Damir Pirić. Rediteljski dio posla obavio je Mirza Salihović.

Hoće li izbezumljeni Vuk u taktovima R´n´R dočekati Djeda Mraza u čarobnoj šumi, kako izgleda teatar sjenki i brojne plesne tačke pogledajte što prije i uvjerite se dokle seže dječija mašta vođena odličnom glumačkom postavom.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


B.K.

Osmrtnicama ba smrtovnice