TUZLARIJE - KULTURA

16.01.2015.
Promovisana knjiga ˝Vodič kroz Medinu˝
U sklopu manifestacije „Stopama Poslanika a.s.“, koju Medžlis Islamske zajednice Tuzla realizuje u povodu mjeseca rođenja Allahovog Poslanika a.s., u džamiji Kralja Abdullaha upriličena je promocija knjige „Vodič kroz Medinu“, autora hafiza Mensuda Đulovića. Promotori knjige bili su dr. Nusret Isanović, mr. Esnaf Imamović kao i sam autor.

Ovo djelo je od velike koristi za one koji žele upoznati grad Allahova Poslanika a.s., ali i one koji imaju namjeru posjetiti Medinu. Autor knjige je istu pisao sa posebnim osjećajem odgovornosti i ljubavi prema gradu kojeg je Poslanik nazvao Tiba (Dobri grad, Grad dobrih ljudi), grad u kojem je Muhammed proveo svoj drugi dio poslaničke misije i u kojem je preselio.



Prema riječima dr. Nusreta Isanovića, radi se o nesvakidašnjem i vrlo rijetkom izdavačkom potezu kojeg nema na širem, a po svemu sudeći ni na cijelom muslimanskom području. Ova knjiga sistematično, usredsređeno i informativno pristupa tretiranju Medine.

Autor hafiz Mensud Đulović je istakao da je „Vodič kroz Medinu“ prvenstveno namijenjen ljudima koji posjećuju sveta mjesta muslimana, a zamišljen je kao priručnik koji će im približiti kako je izgledao grad Allahovog poslanika u vrijeme dok je On tu živio.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Esnaf Imamović je rekao da je ova knjiga bitna za sve muslimane jer je Medina prijestolnica najodabranijeg Poslanika, a od posebne je koristi onima koji će putovati u Medinu, ali i medresantima i studentima.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice