TUZLARIJE - KULTURA

23.01.2015.
Humana akcija za Dragana Tešića Tešu
Samostalna izložba fotografija Amara Mehmedinovića
U sklopu akcije „Spasimo vid našem Teši“ u Ateljeu Ismet Mujezinović 27.01.2015 (utorak) u 19h, bit će upriličena samostalna izložba fotografija Amara Mehmedinovića.

Uz izložbu fotografija bit će upriličeno i donatorsko veče uz mogućnost kupovine fotografija, a sav prihod ide za liječenje Dragana Tešića Teše.

Tuzlarije


Dragan Tešić Teša, široj javnosti poznat kao uspješan glumac amater, komičar i osnivač Draft teatra Tuzla, a njegovim Tuzlacima još i kao novinar, voditelj, planinar, vatreni navijač košarkaša i fudbalera Slobode i prije svega raja i dobar čovjek, već dvije godine vodi bitku u kojoj pokušava spasiti svoj vid.

Tuzlarije


Obzirom da je na lijevom oku potrebno zamijeniti silikonsko ulje, odstraniti nekoliko membrana na makuli i žutoj mrlji oka, a koje su posljedice ranijih operativnih zahvata, kao jedino rješenje se nameće operativni zahvat na klinici St. Augustinus u Antwerpenu (Belgija) kod dr. Carl Claesa.

Vrhunski stručnjak je već uspješno obavio nekoliko sličnih operacija kod pacijenata iz regije, sa kojima je Dragan Tešić stupio u kontakt, a koji su potvrdili odlične rezultate njegovih operativnih zahvata.

Uspostavljen je i kontakt sa spomenutim doktorom koji je početkom februara 2015. godine predložio pregled i operativni zahvat kojim bi se Tešiću trebao vratiti vid na lijevo oko, stabilizirati rupture i moguće ablacije, te odstraniti membrane koje uzrokuju probleme.

Troškovi operativnog zahvata, boravka u bolnici, te put za pacijenta i pratioca iznose oko 5.000 eura, koje Dragan Tešić u ovom trenutku nije u mogućnosti sam i obezbjediti.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice