TUZLARIJE - KULTURA

22.01.2015.
Treća samostalna izložba
˝Tuzla u akvarelima˝ sa štafelaja Emira Hamzića
Izložba slika pod nazivom ˝Tuzla u akvarelima", autora Emira Hamzića, večeras je otvorena u prostorijama Udruženja likovnih umjetnika Tuzlanskog kantona. Riječ je o trećoj samostalnoj izložbi našeg sugrađanina Emira u kojoj ćete bez sumnje uživati.



- Izložba "Tuzla u akvarelima" je stvaralaštvo i prikaz sadašnjih ulica u gradu, odnosno pokušaj da se obilježi jedan vremenski period. Izloženo je 16 radova u tehnici akvarel, formata 50cm x 70 cm – kazao je Hamzić za Tuzlarije. Inače ovo je prva samostalna izložba u novim prostorijama ULUTK koje su smještene u Domu književnosti na Sonom trgu.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Emir Hamzić je rođen u Tuzli 1962. godine. Završio je PMF – Odsjek matematika, a dugi niz godina radi u prosvjeti. Slikarstvom se bavi od osamdesetih godina prošlog stoljeća, kada ulazi u svijet akvarela i daje sve od sebe da što bolje ovlada ovom tehnikom. Danas uglavnom radi ulje na platnu i akvarel. Učesnik je mnogih kolektivnih izložbi i likovnih kolonija. Samostalno je izlagao 2012., 2014., i 2015. godine. Na njegovim slikama su nezaobilazni motivi grada Tuzle, za što kaže da mu je neiscrpna tema .

Izložba ostaje otvorena narednih deset dana.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice