TUZLARIJE - KULTURA

24.01.2015.
Galerija Mandžić
Otvorena izložba slika i minijatura Adnana Sivića
U organizaciji Udruženja za promociju likovne umjetnosti i očuvanje kulturne baštine Tuzla i Udruženja za uzajamnu pomoć u duševnoj nevolji Tuzlanskog kantona "Fenix", u Galeriji Mandžić danas je otvorena izložba Adnana Sivića – Ade iz Tuzle.

Tuzlarije


Autor Sivić do sada je izlagalo na nekoliko kolektivnih izložbi, a ovo mu je prva samostalna na kojoj je predstavio više od stotinu radova.

- Slikanjem se bavim već 24 godine. Na mojim slikama jedan posto je zastupljen talenat, a 90 posto je zapravo rad i tehnika koju savladavam već godinama. Inspiraciju uglavnom tražim u okolini, a kompletno moje slikarstvo veliča Stvoritelja svjetova. Ovo je jednostavno moj najdraži dan i presretan sam, a posebno sam zahvalan gospodinu Mandžiću koji mi je omogućio da izlažem u ovoj galeriji – rekao je za Tuzlarije Adnan Sivić.

Tuzlarije


Ljubitelji umjetnosti u prilici su da pogledaju radove minijatura i starije slike koje su nastajale posljednih nekoliko godina, a inače se mogu vidjeti i u Udruženju „Fenix“, čiji je član i autor Sivić.

- Za potrebe Udruženja ja sam do sada napravio više od 1.000 slika, a također često vodim radionice na kojima učim članove da budu kreativni i da na jednostavan način nauče slikati – dodao je Sivić.

Akademik Enver Mandžić je rekao da je ova izložba početak dobre saradnje između dva udruženja.

- Sa ovom izložbom smo ozvaničili saradnju između Udruženja za promociju likovne umjetnosti i očuvanje kulturne baštine Tuzla i Udruženja za uzajamnu pomoć u duševnoj nevolji Tuzlanskog kantona "Fenix“ i nadam se da ćemo u budućnosti imati još sličnih događaja. Autor Sivić definitivno ima šta za pokazati i na njegovim slikama možete vidjeti sa koliko truda, znanja i volje on stvara umjetnička djela - rekao je Mandžić.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Izložba ostaje otvorena narednih 15 dana.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice