TUZLARIJE - KULTURA

01.02.2015.
Monodrama ˝Jubav u vrime kupusa˝ 4. februara u Tuzli
Tonka Alujević, spisateljica, TV novinarka, svjetska putnica, u srijedu će u 20.00 sati, u kafiću "New York" u Tuzli, govoriti svoju monodramu "Jubav u vrime kupusa".

Tuzlarije


Na predstavu su pozvani svi koji vole iskrenu, duhovitu i autironičnu autorsku ispovijest, protkanu šarmom Mediterana i bojama juga.

- Neki dan sam u Zagrebu napravila eksperiment u formi monodrame. Tom prilikom sam publici glumački potpuno nepretenciozno ispričala nekoliko duhovitih i potresnih ljubavnih priča, koje djeluju nadrealno. Tom sadržaju sam dodala samo naslov „Jubav u vrime kupusa“ i onda počela razmišljati šta s tim sadržajem sada - kazala je za Tuzlarije Alujević.

Dodala je da smo se svi na ovim nesretnim prostorima borili i gorili za svoja prava na religiju, nacionalnost, političko opredjeljenje i seksualnu orijentaciju, za feminizam, životinje i zaštitu prirode, dok je emotivni život guran pod tepih, onamo gdje nikome nije mogao smetati.

- I sad ispada kao da ga za sve ovo, svih tužno vrijeme, nije ni bilo među nama. Iako se radi o teatru, ovo nije gluma, nego pripovijedanje o nečemu što nam se svima dogodilo ili događa. Ovo je iskreno podsjećanje na najbolji dio svih nas - istakla je Alujević.

Ulaz za sve posjetioce je besplatan, uz prethodnu rezervaciju na broj telefona 061- 758 618 (Amela).

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice