TUZLARIJE - KULTURA

10.03.2015.
Preporuka za čitanje online knjižare Knjiga.ba
Šta čitati ovog marta?

Bilo da ste osoba koja čita prije spavanja, za vrijeme ispijanja popodnevne kafe, ili čitate da bi pobjegli od užurbane svakodnevnice, možda niste ni svjesni ali imate jednu lijepu naviku. Čitanje je aktivnost uvijek dobrodošla i navika koju zaista treba da gajite. Jedna od bezbroj dobrih strana interneta je i mogućnost čitanja knjiga online, ali morate priznati da nema boljeg osjećaja od zvuka listanja stranica i papira pod prstima. Ako ste ljubitelj razonode i zabave koje samo knjige mogu priuštiti, online knjižara Knjiga.ba donosi listu knjiga koje će Vas oduševiti.


„Bog malih stvari“ Arundati Roj

Tuzlarije


Jedna od najljepših knjiga o ljubavi i gubitku. Roman usidren u moru patnje, ali istovremeno beskrajno duhovit i čaroban. Autorka na senzacionalan način, natopljen bojama, mirisima, svjetlošću, otkriva gole kosti čovječanstva, uspješno ljušteći slojeve nacije, religije, viđene očima svoje dece, na njihovom putu kroz svijet Malih stvari. Knjiga je zaista o malim stvarima. I stvarno velikim stvarima. Ljubav. Ludilo. Nada. Beskonačna radost. Smrt. Bog malih stvari je mnogo toga, ali definitivno nije štivo za nestrpljive. Ova priča zahtijeva od čitaoca punu pažnju i učešće. Knjiga koja ima sopstveni jezik, muzikalan i pristupačan.

„Bilježnica“ Nicholas Sparks

Tuzlarije


Beskrajno topla i snažna ljubavna priča koja ne ostavlja čitaoce ravnodušnim. Roman nam govori o snažnoj i dubokoj ljubavi koja tragediju pretvara u trijumf. Bilježnica, koju glavni lik čuva, kao da oživljava davno minulu romansu i vraća vjeru u snagu osjećanja i privrženosti. Roman „Bilježnica“ afirmiše ljubav koja prevazilazi vremenske i prostorne granice.
"Djevojka iz voza" Pole Hokins
Ovaj bestseler spada među najbolje nove naslove napetih misterija, žanra koji je uvijek rado čitan. Okrunjen pozitivnim kritikama, uzbudljivi psiho triler, izazvao je veliko interesovanje, pa ne čudi ni činjenica da bi uskoro mogli uživati u filmskoj adaptaciji. Pola Hokins očigledno zna kako zadržati pažnju čitaoca, te napisati odličan roman koji je zadivio apsolutno sve koji su se bacili na čitanje ovog djela.


„Blago cara Radovana - Jutra sa Leutara“ Jovan Dučić

Tuzlarije


Knjiga za sva vremena, i za sve koji su voljeli, koji će voljeti i one koji vole. Jovan Dučić, napisao je ovo kultno prozno djelo koje iznova predstavlja inspiraciju novim generacijama.
„U ljubavi se osjeća više nego što treba, pati više nego što misli, sanja više nego što se živi, i kaže i ono u šta ni sami ne vjerujemo. Zaljubljeni se danas očajno vole, kao što sjutra mogu da se očajno omrznu bez stvarnog povoda, kao što su se i zavoljeli bez stvarnog povoda..“

„Gospodin Mercedes“ Stephen King

Tuzlarije

Obožavatelje megapopularnog Stephena Kinga, u novom romanu „Gospodin Mercedes“, očekuje napeta priča o penzionisaonom policajcu Billu Hodgesu kojeg muči nerazriješen slučaj Bradyja Hartfielda, čovjeka koji je Mercedesom ubio osam ljudi i ranio petnaest. Stephen King je ponovo uspio napisati priču koja ima suptilnu horor crtu, a koju čitatelj može zamisliti kako se događa i u stvarnom životu.


Enida Šabić

Osmrtnicama ba smrtovnice