TUZLARIJE - KULTURA

12.03.2015.
U Američkom kutku NUB ˝Derviš Sušić˝:
Predstavljena slikovnica ˝Moja šampionska priča˝
Tuzlarije


Dječji književni klub „Knjigolina i prijatelji“ priredio je još jedan susret uz lijepe riječi. U Američkom kutku NUB „Derviš Sušić“ u Tuzli, sinoć je promovirana slikovnica „Moja šampionska priča“. Autorica slikovnice je Iris Ovčina, djevojčica koja sanja o tome kako će postati vozačica na automobilskim utrkama.

Tuzlarije


Ovo je još jedna u nizu slikovnica objavljenih u projektu „Ja sam glavni junak ove priče“, koji je pokrenuo Dječji književni klub „Knjigolina i prijatelji“. Slikovnice na zanimljiv i neobičan način potiču djecu na čitanje, okupljaju ih na promocijama i navikavaju na redovite dolaske u tuzlansku Biblioteku.

- Ljubav prema čitanju nije nešto što dolazi preko noći. Treba je njegovati kao što s njeguju svi talenti koje razvijamo kod djece. U tome bi trebale sudjelovati sve institucije koje se bave odgojem djece, kaže teta Knjigolina, autorica projekta i voditeljica kluba, književnica Jagoda Iličić.

Tuzlarije


Knjigoljupci su najavili i događaj kome se posebno raduju ovoga mjeseca. Riječ je o „Noći uz Andersena“ kada će ovi mališani, uz prigodan program, noć provesti u Biblioteci i tako se pridružiti djeci širom svijeta koja na ovakav način obilježavaju Dan dječje knjige.

Priredio(la): NUB