TUZLARIJE - KULTURA

17.03.2015.
NUB ˝Derviš Sušić˝
Najava književne tribine „Slavonska rapsodija“

Književna tribina „Slavonska rapsodija“ čiji je pokretač UG „Hrast“ (Gunja), nakon što je 2014. promovirana u Osijeku, Vrpolju, Babinoj Gredi, Borovom Naselju, Bjelovaru i Zagrebu, po prvi put promovira se i izvan Hrvatske u Tuzli.

Tuzlarije


Cilj Tribine je u slijedećih nekoliko godina, uz predstavljanje objavljenih knjiga autora iz Hrvatske, izgraditi mostove saradnje s autorima iz Europe i drugih država u okruženju, te dati svoj doprinos u popularizaciji knjige, u Hrvatskoj, ali i popularizaciji knjige u BiH.

Na književnoj tribini „Slavonska rapsodija“ koja će se održati u J. U. Narodna i univerzitetska biblioteka “Derviš Sušić” Tuzla, BiH u srijedu 18. 03. 2015. s početkom u 18 sati predstaviti će se knjige: „Nebo iznad oblaka“, autorice Jasne Đug (Tuzla), „Ulice ljubavi“, autorice Mirele Salković (Tuzla), „Ledena kraljica“, autorica Vesna Vujašević (Srebrenik, BiH), „Kotač života“ autorice Dženane Mehmedović (Zagreb), „Skretnice“, autorice Ljiljane Bedeniković (Zagreb) i „Mi nismo ptice“ autorice Ksenije Kancijan (Zagreb).

Promotori će biti: Jasminka Hadžić Imamović (Tuzla), Ljiljana Bedeniković (Zagreb), Vesna Vujašević (Srebrenik, BiH), Ksenija Kancijan (Zagreb) i Ilija Matić predsjednik/urednik UG HRAST-GUNJA.
Voditeljica Tribine će biti: Emina Vujašević (Srebrenik, BiH).

Sudionici/čitači teksta iz knjiga biti će: Melisa Hasić (Tuzla), Damir Selimović (Tuzla)/ Merima Šišić (Živinice) i Adelina Gashi (Zagreb).
Dobro nam došli.

Priredio(la): NUB ˝Derviš Sušić˝ Tuzla                


Osmrtnicama ba smrtovnice