TUZLARIJE - KULTURA

21.03.2015.
Veče prepuno emocija u Gimnaziji “Ismet Mujezinovic”
Tuzlarije


U Javnu ustanovu Gimnazija “Ismet Mujezinovic“ oduvijek se zna da ulaze odlicni ucenici. Vecerasnje vece je dokaz da iz nje izlaze najbolji ljudi, visokoobrazovani, kreativni, spremni za bilo koji fakultet u drzavi ali i van njenih granica.

Tuzlarije


Ova skola je otvorena za sve koji zele da se obrazuju i pripreme za fakultet, ali i da postanu bolji ljudi i pokazu svoju kreativnost. Mladim ljudima treba samo pruziti malo dobre volje i poslusati sta imaju da kazu. A imaju…zaista imaju.

Tuzlarije


Adna Memic. Djevojka kao i sve djevojke, puna snova, zelja, radosti, ali i tuge i suza. Djevojka sa cerebralnom paralizom, teskog zivotnog puta i borbe sa bolescu. Redovna je ucenica cetvrtog razreda Gimnazije “Ismet Mujezinovic“, a veceras se predstavila svojom poezijom u prepunom amfiteatru.

Tuzlarije


Jeste, ova hrabra cura pored redovnih skolskih obaveza pise poeziju. Pise ona o svemu, kaze da joj ne zamjerimo sto su joj mozda pjesme tuzne, a sta bi joj i mogli zamjeriti. Tolika energija, volja za zivotom, oci pune srece zbog, kako kaze ispunjenog sna da se njena poezija cita i da ima knjizevno vece posveceno njoj i njenim pjesmama.

Tuzlarije


Brojni gosti, ucenici, prijatelji i rodbina su sa velikom paznjom i sa pokojom suzom ispratili jednu noc posebnu, jer je i Adna Memic posebna.

Tuzlarije


Bilo je vece za pamcenje, a ova djevojka nam je svima pokazala da bez obzira na njenu tesku bolest moze da se stvara, radi, nada, voli i zeli i njena energija i lijep stih ce se zadugo pamtiti i prepricavati u nasem gradu.

Tuzlarije


Draga Adna, zelimo ti jos puno stihova, uspjeha u zivotu posutim trnjem iz kojeg si ti posula ruze…

Knjizevni klub Gimnazije “Ismet Mujezinovic”sa profesoricom bosanskog jezika i knjizevnosti Edinom Gutic…

Osmrtnicama ba smrtovnice