TUZLARIJE - KULTURA

20.07.2005.
Pred premijeru ˝Hamleta˝ Harisa Pašovića
Probe traju deset sati dnevno
Lord Dejvid Putnam u Tuzli i Sarajevu

Pet glumačkih škola na jednoj sceni. To je podjela koju je Haris Pašović napravio na predstavi "Hamlet" čija će primjera biti 23.jula u BKC-u u Tuzli.

Regionalni projekat

Ovo je, prema broju zemalja iz kojih dolaze glumci i ostali saradnici na predstavi, jedan od najvećih teatarskih projekata u regionu.

Predstava na MESS-u

Probe za predstavu, čija se premijera bliži, traju po desetak sati dnevno, ali to glumcima, kako kažu nimalo ne smeta.

- To je za mene ovaj posao, teatar, gluma...Volim tako raditi. Kad dođem, na sceni se želim umoriti, oznojiti, znati da sam nešto napravio - kaže Selimović, koji tumači Hamleta.

Predstava će kako saznajemo biti prikazana i na MESS-u.

Lord Dejvid Putnam u Tuzli i Sarajevu

U posjeti Sarajevu i Tuzli od 21 do 24.jula boravit će britanski filmski producent i političar lord Dejvid Putnam, kojeg će ugostiti britanski savjet.

U BKC-u u Tuzli 22.jula Haris Pašović obavit će javni intervju s lordom Putnamom, koji će istog dana prisustvovati i pretpremijeri "Hamleta"- Lord Putnam u Sarajevu će se susresti sa direktorom SFF-a Mirom Purivatrom.

Na repertoaru Bosanskog kulturnog centra - Predstava "Hamlet" Wiliam Shakespear u režiji Harisa Pašovića 22., 23. i 24. jula sa početkom u 20:00 sati. Rezervacija ulaznica na broj 311-070.

Priredio(la): tz / avaz                


Osmrtnicama ba smrtovnice