TUZLARIJE - KULTURA

11.04.2015.
˝Nedostaje? Ne. Dosta je!˝
Knjiga kojoj se i struka i publika dive
Tuzlarije


Knjiga koja je svoje mjesto našla na pola puta između savjeta prijatelja i stručnjaka, koju je publika jednostavno prikovala na ljestvicu najtraženijih djela, a kritika se složila da je njena sveobuhvatnost dobro koncipirana među nešto više od 180 strana, konačno je promovisana i u Tuzli.

Domaćin promocije, Američki kutak tuzlanske biblioteke "Derviš Sušić" ugostio je Eminu Pršić, jednu od autorica knjige "Nedostaje? Ne. Dosta je!" koja je uz Ivanu Šešo pretočila svoja iskustva i znanja o tome kako prevazići sve što prati slomljeno srce nakon ljubavnog brodoloma.

Tuzlarije


- Knjiga je pisana šest mjeseci sa ciljem da na neposredan i konstruktivan način napravi neklasičan priručnik o putu koji treba što bezbolnije i dostojanstvenije proći kako bi se prevazišle kruze u koje zapada slomljeno srce. To je dobra osnova da sačuvate sebe i ne izgubite svoj identitet u momentima kada mislite da bi najpametnije bilo ukoliko bi došlo do pomirenja dvije rastavljene osobe, dojučerašnjih partnera, kazala je autorica Emina Pršić tuzlanskoj publici koja je uglavnom poznaje sa malih ekrana na kojima se često pojavljuje zbog prirode javnog posla.

Tuzlarije


Promocija je bila prilika i da se čuje kako je Emina izbjegla klišej da njena prva knjiga izdana 2012. godine od strane Algoritma, a kada je istovremeno proglašena najprodavanijom domaćom publicistikom, postane još jedna u nizu literatura koje stereotipno opisuju šta i kako treba učiniti da biste pomogli sebi.

- Knjiga "Nedostaje? Ne. Dosta je!" je sve samo ne tipično štivo koje se na prvi pogled doima. Igra riječi je odlična osnova da uvidite koji joj je motiv, no tu kreće jedno novo iskustvo čitanja koje se ogleda i u samom dizajnu knjige koje oblikuje tri životne priče na način da se u svakoj pronađemo i puno toga iz njih naučimo, riječi su promotorice Bedrane Kaletović uz pohvalu autoricama što je jezik svakodnevnice taj kojima je djelo učinjeno bliskim različitoj starosnoj dobi publike.

Tuzlarije


Čarobna pilula ne postoji. Prijatelji su dobar, ključan osnov, no sloboda misli i otvoren um da prestanete biti neko drugi nego VI budete VI je odlična uvertira za sreću poručila je i Ivana Šešo koja promociji nije prisustvovala, ali je poslala poruku da će se Tuzlacima odužiti na način da će promociju druge knjige, a na kojoj se intenzivno radi, neizostavno prisustvovati.

Osmrtnicama ba