TUZLARIJE - KULTURA

10.04.2015.
Ahmet Hukić uputio pozdrav Mostaru
Tuzlarije


U Ćorovića kući u Mostaru u četvrtak navečer otvorena je izložba fotografija Ahmeta Hukića "Pozdrav Mostaru".

Izložbu je otvorila stručna savjetnica za kulturu u Gradu Mostaru Alma Fazil-Obad koja je istaknula kako "ovo što radi Ahmet Hukić prerasta tehničke situacije", te da je to "jedno ogledalo ljepote".

Tuzlarije


"Ono gdje bih svrstala Ahmeta Hukića je umjetnička i iskrena fotografija", kazala je Fazil-Obad u izjavi za Fenu. Hukić je naglasio kako je ova izložba jedna rekapitulacija njegovih dosadašnjih radova izlaganih u zadnjih desetak godina u salonima u zemlji i inozemstvu.

Tuzlarije


"Izložba nije tematska i na njoj možete vidjeti sve, od arhitekture, pejzaža i prirode, do ptica koje su moj omiljeni motiv. Ona predstavlja pozdrav Mostaru. Nakon deset godina provedenih u ovom gradu gdje mi je bilo jako lijepo, idem u mirovinu, odlazim iz Mostara i želim gradu u kojem sam bio, ako mogu, da i na ovakav način zahvalim na svemu lijepom što mi je pružio", kazao je Hukić.

Tuzlarije


Izložba će biti otvorena desetak dana. Ahmet Hukić rođen je u Tuzli, a fotografijom kao hobijem počeo se baviti još u srednjoškolskim danima. Uža specijalnost mu je fotografiranje ptica, a u njegovom opusu mogu se naći i fotografije prirode i zanimljivih arhitektonskih objekata.

Do sada je organizirao devet samostalnih izložbi u Tuzli i Mostaru, a njegovih više od 130 fotografija dio su više od 150 izložbi održanih diljem svijeta. Hukiću je dodijeljena titula Majstora fotografije Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH, kao i počasno fotografsko zvanje Excellence FIAP Međunarodne federacije za umjetničku fotografiju.

Na upit novinara je li ovo njegovo ´doviđenja´ ili ´zbogom´ Mostaru, Hukić je odgovorio da je definitivno ´doviđenja´, te je rekao kako će u budućem razdoblju imati mnogo više vremena za fotografiju i nada se da će ljubitelje ove umjetnosti uskoro obradovati novim izložbama prirodnih ljepota BiH.

Vezani tekst:

Retrospektiva fotografija Ahmeta Hukića

Priredio(la): bljesak.info/Fena                


Osmrtnicama ba smrtovnice