TUZLARIJE - KULTURA

07.04.2015.
Održana promocija knjige:
„Metodološke rasprave: epistemološko-metodološki pristup znanosti“
U organizaciji BZK „Preporod“ Tuzla sinoć je u prepunoj sali Međunarodne galerije portreta Tuzla promovisana knjiga „Metodološke rasprave: epistemološko-metodološki pristup znanosti“ autora prof.dr.Senadina Lavića.

Tuzlarije


Rijeći dobrodošlice prisutnim uputila je mr.sc. Enisa Žunić, predsjednica BZK „Preporod“ Tuzla.

O knjizi i njenoj važnosti govorili su promotori, prof.dr. Zlatan Delić, mr. Amer Osmić i mr. Nermin Tursić. U svojim izlaganjima promotori su dali osvrt na knjigu sa filozofskog, sociološkog i metodološkog stanovištva.

Tuzlarije


Knjiga donosi vrlo značajan pregled savremenih pluralistički orijentiranih epistomoloških teorija i metodoloških ishodišta, i budući da pokazuju princip njihovog odvajanja od klasičnih i tradicionalističkih svatanja znanja i znanosti, knjiga „Metodološke rasprave“, autora Senadina Lavića, zaslužuje svaku pažnju, kako šire čitalačke publike tako i uže stručnih studijskih programa, koji pružaju specijalističke uvide u moderno stanje znanosti kroz epistomološke i metodološke pristupe, riječi su jednog od promotora.

Tuzlarije


Autor knjige, prof.dr. Senadin Lavić, poslije svog izlaganja se zahvalio svim prisutnim na njihovom dolasku kao i promotorima i organizatorima književne večeri.