TUZLARIJE - KULTURA

04.04.2015.
TKT Fest
Odigrana predstava ˝Život je čudo˝

Tuzlarije


“Život je čudo” je tekst pisan po narudžbi velikana glumišta i osnivača Teatra Rugantino Ivice Vidovićakoji je poželio vratiti se najrizičnijoj scenskoj formi, monodrami, i to s materijalom koji će zrcaliti ponešto od njegova iskustva i osobnosti. Upravo stoga tekst je ambijentiran u predjele koji su ga možda i presudno odredili te začinjen epizodama iz njegova života.

Tuzlarije


Predstavu Život je čudo, u kojoj je Ivičino mjesto hrabro preuzeo Siniša Popović i majstorski izgradio likFabijana, Teatar Rugantino posvećuje svom utemeljitelju, glumcu koji je dugi niz desetljeća u kazalištu, na filmu i televiziji stvarao nezaboravne uloge.

Tuzlarije


Predstava govori o umijeću radovanja životu. Njezin junak samo je na prvi pogled sit svega, on je zapravo gladan, on hoće još, njegov je apetit neutaživ, on želi i dalje svjedočiti čudu života.

Pred početak predstave, publika je prisustvovala otvaranju izložbe posvećene velikanu glumišta Ivici Vidoviću, a ujedno je promovisana i monografija TRAJANJE UPRKOS SVEMU I TEATAR KABARE TUZLA, autora Srđana Vukadinovića i Vojislava Vujanovića.

Reakcije publike na odgledano, razgovor sa glumcem Sinišom Popovićem, kao i kritiku predstave pogledajte u našoj video hronici XIII TKT Festa.



Komedija “Život je čudo” Produkcija:TEATAR RUGANTINO

Tekst:Ivica Ivanišević
Glumi:Siniša Popović
Režija:Gordana Gadžić
Glazba:Darko Rundek
Scenografija:Miljenko Sekulić
Kostimografija:Elvira Ulip
Šminka:Marija Bingula
Dizajn svjetla:Saša Mondecar
Fotografije:Vladimira Spindler
Grafički dizajn:Sanja Boljević
Video:Vid Begić
Tehničko vodstvo:Davor Popović
Marketing i prodaja:Katarina Subašić
Izvršna producentica:Gordana Gadžić
Produkcija:TEATAR RUGANTINO

Tuzlarije


Posljednjeg, devetog festivalskog dana XIII TKT Festa, publici će se predstaviti Teatar JUGOART iz Beograda sa predstavom "Ko je ovde idiot".

Tekst ruske spisateljice Muze Pavlove "Idiot" su adaptirali, režirali i igraju Srđan Ivanović i Milan Kalinić.

Ulaznice za predstavu "Ko je ovde idiot" su zbog velikog interesovanja publike rasprodate sedam dana prije gostovanja. S toga obavještavamo sve one koji su izvršili rezervacije ulaznica, da iste moraju preuzeti najkasnije pola sata prije početka predstave.

Informacije na 035/264-733

Osmrtnicama ba smrtovnice