TUZLARIJE - KULTURA

02.04.2015.
TKT Fest
Odigrana predstava ˝Slobodne žene balkanske˝
Glumica Ljiljana Lašić kroz autorski komad "SLOBODNE ŽENE BALKANSKE" direktno komunicira sa publikom kroz vrlo jasne replike, koje oslikavaju društveni položaj ne samo žena u Srbiji i regionu, nego i svakog od gledalaca.

Tuzlarije


Tuzlarije


Predstava za koju glumice i rediteljice, Snežana Kovačev-Čelar i Vesna Varićak, kažu da se sama izrežirala u ovom vremenu u zemlji Srbiji, donosi nam komičnu ispovijest penzionerke - švercerke cigaretama i mlade povratnice iz Njemačke, sada prostitutke, koje svaka na svoj način pokušavaju obezbjediti svoju egzistenciju, kroz ispovisjesti prepune komičnih i direktno čitljivih replika do samog kraja predstave ispričaju svoje sudbine.

Tuzlarije


Kraj predstave nas zatiče poražavajućim saznanjem likova, ali i publike, da su njih dvije jedna drugoj dobro poznate iz nekih "boljih" vremena. Penzionerka - švercerka, nekadašnja profesorice istorije, a prostitutka njena najbolja učenica iz škole.

Predstava "SLOBODNE ŽENE BALKANSKE" rađena je u produkciji NP Toša Jovanović iz Zrenjanina.
Autorica: Ljiljana Lašić,
Režija: Snežana Kovačev-Čelar i Vesna Varićak,
Igraju: Snežana Kovačev-Čelar i Vesna Varićak

Detalje sa predstave "SLOBODNE ŽENE BALKANSKE" pogledajte u hronici dana.Večerašnji termin 13.TKT Festa rezervisan je za Kazalište Virovitica i modernu dramu "AGNUS DEI" autora Igora Goluba.

Tuzlarije


Tuzlarije
Rezervacije ulaznica i informacije na 035/264-733

Priredio(la): Info TKT