TUZLARIJE - KULTURA

14.04.2015.
Revijalna izložba ULUTK:
Autori predstavili više od stotinu radova
U galeriji BKC - a Tuzla večeras je otvorena tradicionalna Revijalna proljetna izložba članova Udruženja likovnih umjetnika TK - a Tuzla. U okviru ovogodišnje izložbe izložen je 121 rad od 65 umjetnika, među kojima je i devet autora koji dolaze iz drugih gradova Bosne i Hercegovine.

Tuzlarije


Među izloženim radovima zastupljene su gotove sve tehnike - skulpture, istalacije, ulje na platnu, crteži, reljefi, a prisutna je velika raznovrsnost u motivima.

Mirsad Hadžiefendić iz Tuzle je član udruženja ULUTK od samog osnivanja.

Tuzlarije


- Na ovoj izložbi sam predstavio jednu sliku pod nazivom "Renesansa" koja prikazuje 7. februar u Tuzli 2014. godine. Toga dana je zapravo trebala biti naša izložba i mi smo je otkazali u znak podrške radnicima. Ova slika je nastala tri dana prije tog događaja na sceni BKC-a - rekao je Hadiefendić za Tuzlarije.

ULUTK - a je najveća regionalna asocijacija likovnjaka, koja svih ovih godina uspjeva da nesmanjenim intezitetom održava dinamiku izlagačke djelatnosti i veoma kvalitetnih i angažiranih izvangalerijskih aktivnosti.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Izložba se realizuje u produkciji JU BKC TK Tuzla, a svi ljubitelji likovne umjetnosti radove u okviru Revijalne izložbe mogu pogledati do 24. aprila.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice