TUZLARIJE - KULTURA

18.04.2015.
˝Svi smo mi pisci, naš život je najuzbudljiviji roman˝
Tuzlarije


Jučer je u Caffe baru "Film" u Banovićima u 19:00 sati održana sedma po redu promocija knjige "Kad tišina postane glasna" mladog autora Adlena Tokalića. Moderator ovog programa bila je Samira Agić, a o knjizi su govorili Merima Mušanović, magistar žurnalistike i Omer Žunić, profesor Bosanskog jezika i književnosti.

Zbirka poezije prvjenac je ovog mladog autora. Pedeset i četiri pjesme, koliko ih je autor napisao za ovo izdanje, govore o socijalnim i duhovnim temama, o ljubavi prema osobi, domovini, Bogu. Tematika ove knjige poručuje nam da budemo ljudi, da ne zaboravimo ko smo, da opraštamo, čuvamo prijateljstvo i da nam na tom putu vodič bude moral i knjiga.

Kako sam autor navodi, ova knjiga je podsjetnik "na sve što smo doživjeli, što doživljavamo i što ne smijemo zaboraviti". Adlen Tokalić počastio je sve prisutne stihovima svojih pjesama i istakao je kako je jako zadovoljan dosadašnjim uspjehom ove knjige te da se nada da će bar dijelić njegovih pjesma doprijeti do duše onih koji ih čitaju.

Tuzlarije


"Svi smo mi pisci, naš život je najuzbudljiviji roman", poručuje profesor Omer Žunić.

Knjiga "Kad tišina postane glasna" će po svemu sudeći doživjeti i svoje reizdanje, kako bi bila dostupna i na drugim jezicima, te da bi svoje promocije mogla proširiti na region.

Izdavač knjige je Udruženje "Metamorfoza" iz Sarajeva, koja se brine za afirmaciju i promocije tekstova mladih pisaca.

Indira Šahbazović

Osmrtnicama ba smrtovnice