TUZLARIJE - KULTURA

21.04.2015.
Plava sala BKC-a, danas u 18 sati
Najava promocije ˝Bosanskog feniksa˝
Tuzlarije


Danas, 21. aprila 2015. godine, u Plavoj sali BKC-a Tuzla sa početkom u 18:00 sati bit će održana promocija knjige pod nazivom "Bosanski feniks" autora prof. Dr Envera Demirovića.

Dr. Enver Demirović iz Sarajeva je intelektualac širokih pogleda i afiniteta, pravnik koji je doktorirao na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu iz oblasti socioloških znanosti. Njegov pedagoški rad kao profesora je zapažen na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu – Odsjek žurnalistika, na predmetima Metode novinarstva i tehnike i praksa novinarstva. Dostigao je svoj vrhunac u novinarstvu, postavši odgovornim urednikom za Bosnu i Hercegovinu, prijeratnog renomiranog dnevnika „Borba“.

Tokom rata, provedenog u Sarajevu, napisao je trilogiju „Dok Bosna tuguje“ „Dok se Bosna uzdiže“ i „Dok Bosna postoji“, izvanrednim spisateljskim jezikom iskusnog novinara i prefinjenog pisca britskog stila, majstora kratke priče.

Nakon rata bio je priređivač i koautor dvije knjige „Islamski bonton“ i „Parlamentarna demokracija i javnost“. Posljednjih nekoliko godina nastale su i tri znanstvene knjige, udžbenika „Metode novinarstva“, „Javnost – mogućnosti i društvene pretpostavke konstituiranja ovog fenomena u Bosni i Hercegovini“ i „Govor slike“.

Dr. Enver Demirović je bio i dugogodišnji ugledni diplomata sa znanjem nekoliko svjetskih jezika, doskorašnji prvi zamjenik ambasadaora BiH u Italiji i savjetnik ministra u Ministarstvu vanjskih poslova BiH.

Osmrtnicama ba smrtovnice