TUZLARIJE - KULTURA

20.04.2015.
Promocija nove knjige Majde Zukić Ribić
˝Monolog tišinhane˝
Promocija knjige poznate pjesnikinje Majde Zukić Ribić "Monolog tišinhane" okupiće Majdu, prijatelje iz umjetničke grupe Lucido ( Grupa Lucido )ljubitelje lijepe riječi i umjetnosti u tuzlanskom Domu književnosti u centru starog dijela Tuzle. Promocija će se održati u četvrtak, 23. aprila sa početkom u 18:30 časova.

Tuzlarije


U muzičkom dijelu programa učestvuju na flauti Maida Maja Džombić, uz vokalnu pratnju Amine Muminović i Melike Demirović.

Majda Zukić-Ribić rođena je 7. maja 1971. godine. Završila je Filozofski fakultet u Tuzli, odsjek Bosanski jezik i književnost. Kao aktivni član umjetničke grupe „Lucido“, organizator je i učesnik brojnih lokalnih, bosanskohercegovačkih i međunarodnih kulturnih događaja. Prva zbirka poezije, „Rimovanje bića“, objavljena joj je 2011. godine.

Autorica je brojnih književno-kritičkih osvrta na umjetnička i naučna djela. Njene pjesme su objavljivane u zajedničkim zbirkama poezije naroda Balkana. Izabranih deset njenih pjesama uvršteno je u pjesničku međunarodnu zbirku „Dotaknuti stihom“ ( Kultura snova, Zagreb 2013.). Poezija joj je uvrštena u hrvatski časopis za kulturu i književnost „Književno pero“ (Rijeka, 2014.), te međunarodnu zbirku „More na dlanu“, (Kultur snova, Zagreb, 2014.) Živi i radi u Lukavcu.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice