TUZLARIJE - KULTURA

27.04.2015.
Nagrade za predstavu ˝DNA˝ iz Tuzle
Na 13. Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH održanom u Konjicu u periodu od 18 – 25.04. 2015. god. predstava "DNA" autora Dennis Kellyja je osvojila ukupno pet nagrada. Predstavu izvode učesnici dramske sekcije Opće gimnazije JU Katoličkog školskog centra ´´Sv.Franjo´´ Tuzla pod vodstvom profesorice Ivane Milosavljević. Predstava se premijerno izvela na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzla. Nagrade koje su osvojene su slijedeće: Nagrada za predstavu u cjelini-osvojeno treće mjesto, nagrada za autorsku muziku-Nikolina Tomić, Luka Marjanović za epizodnu ulogu Dino, Asja Grabić i nagrada za režiju - Ivana Milosavljević.

Tuzlarije


Na održanom 14. Festivalu srednjoškolskog teatra BiH Travnik, 24.–26.04.2015.godine predstava DNA je osvojila slijedeće nagrade: Nagrada Ivani Milosavljević za umjetničko-pedagoško vodstvo u predstavi DNA, nagrada za partnersku igru Asji Grabić i Luki Spasojeviću.

Tuzlarije


´´Veliki je uspjeh sudjelovati na dva različita srednjoškolska festivala u BiH i donijeti u Tuzlu, u Opću gimnaziju KŠC-a osvojene nagrade. S obzirom da smo prošle godine postavili jako visoke standarde s predstavom Antigona autora Sofokla, više sam i nego zadovoljna ovogodišnjim uspjesima na ovim srednjoškolskim festivalima. Ove godine sam okupila i nove članove te su većini njih ovo prva sudjelovanja uopće na festivalima. Dobiti nagradu za umjetničko-pedagoško vodstvo i režiju mi čini veliku čast jer se i dalje primijeti metodologija rada koju primjenjujem radeći na predstavama. Zahvaljujem svima koji su doprinijeli da predstava DNA ugleda svjetlo dana, prethodnim generacijama koje su napravile put budućim. Ravnatelj KŠC-a mr. Vlatko Rosić, direktorica Opće gimnazije Žana Altumbabić, profesori, roditelji daju nam podršku kako bi realizirali svoje probe, nastupe, putovanja i ovom im prilikom zahvaljujem.U planu nam je aplicirati i na druge festivale s ovom predstavom, te s obzirom na interesovanje nakon odigrane premijere na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzla-s kojim smo ostvarili izuzetnu suradnju, upriličit ćemo u skorije vrijeme i reprizu predstave DNA´´, kazala je Ivana Milosavljević.

Osmrtnicama ba smrtovnice