TUZLARIJE - KULTURA

26.04.2015.
GKUD ˝Bosna˝ Tuzla obilježava 70. godišnjicu
Gradsko kulturno umjetničko društvo „Bosna“ Tuzla ove godine obilježava 70. godišnjicu postojanja i rada. Tim povodom u ponedjeljak, 27.04.2015.godine, sa početkom u 11 časova, u maloj galeriji Bosanskog kulturnog centra biće održana press konferencija za novinare na kojoj će biti najavljenje aktivnosti za ovaj značajan jubilej.

Tuzlarije


Svečana akademija biće održana u utorak, 28.04.2015. godine sa početkom u 19 časova, a istog dana u holu BKC-a biće postavljena izložba nagrada i priznanja ovog Društva.



GKUD "Bosna" osnovano je 4. augusta 1945. godine pod imenom Radničko kulturno-umjetničko društvo "Mitar Trifunović Učo". Kroz društvo su prošli hiljade amatera različite starosne dobi, stepena obrazovanja, nacionalne i socijalne strukture, te umjetničkih opredjeljenja. Svi ovi članovi ostavili su trag i dali doprinos u izgradnji renomea i kvaliteta po čemu je društvo i poznato. Društvo broji nekoliko sekcija Prvi folkolorni ansambl, Narodni orkestar sa vokalnim solistima, Drugi folkolorni ansambl, Škola folklora, Sekcija sijelo u podne i Plesni studio "Flamenco".

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice