TUZLARIJE - KULTURA

28.04.2015.
Retrospektivna izložba GKUD „Bosna“ Tuzla
Povodom obilježavanja 70. godina postojanja i uspješnog rada GKUD „Bosna“ Tuzla, večeras je u galeriji Bosanskog kulturnog centra otvorena izložba. Posjetioci imaju priliku da pogledaju fotografije, tradicionalne nošnje, pehare, diplome odnosno sve ono što je ostavilo trag u dugogodišnjoj historiji postojanja društva.

Tuzlarije


- Bivši i sadašnji članovi, kao i svi ostali građani Tuzle, sada se na jednom mjestu mogu upoznati se sa detaljima koji su za društvo vezani od samog osnivanja pa sve do danas. Sve ono što brižno čuvamo u našoj arhivi sada smo pokazali javnosti – kazao je za Tuzlarije Enver Hukić, sekretar u GKUD „Bosna“.

Među izloženim eksponatima su dva najvažnija odlikovanja, a to su ordeni za zasluge za narod. „Jedan smo dobili u bivšoj Jugoslaviji, a drugi u ratu od tadašnjeg ratnog predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine˝, pojasnio je Hukić i dodao da će u ovoj godini koja za njih predstavlja "mali jubilej" imati i niz drugih aktivnosti, na kojima će, između ostalog, ugostiti kulturno-umjetnička društva iz Sarajeva i Banjaluke.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Izložba ostaje otvorena naredna tri dana.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice