TUZLARIJE - KULTURA

21.05.2015.
Najava
Folklorno razigravanje sa igračima iz Ansambla ˝Kolo˝
Udruženje rukovodilaca folklornih ansambala Tuzlanskog kantona u partnerstvu sa Univerzitetskim kulturno-umjetničkim društvom „Zvonko Cerić“ Tuzla organizuje Folklorno razigravanje sa igračem-pjevačem Nacionalnog ansambla „Kolo“ iz Beograda Aleksandrom Jovanovićem i njegovom suigračicom Biljanom Marinković. Ukupno će biti obrađeno šest narodnih igara koji imaju 3-4 varijante, sa geografskog područja Vranje, a razgravanje će se održati 23. i 24. maja u Tuzli.

Tuzlarije


Kome je razigravanje namijenjeno?

Učešće u FOLKLORNOM RAZIGRAVANJU mogu uzeti aktivni igrači/igračice i rukovodioci folklornih ansambala koji imaju volju za učenjem.Dodatne informacije

FOLKLORNO RAZIGRAVANJE u trajanju od dva dana iznosi:
- 40 KM po učesniku
NAPOMENA: Učešće za svakog petog učesnika iz folklornog ansambla je GRATIS.
UKOLIKO učesnici žele spavanje, organizator može osigurati spavanje u TRENING KUĆI ZA MLADE po cijeni od 15 KM
Muziku će svaki učesnik moći dobiti na elektronsku poštu. Uz muziku, svaki od učesnika će putem elektronske pošte dobiti materijal sa RAZIGRAVANJA.
Udruženje rukovodilaca folklornih ansambala TK ne snosi troškove prevoza na FOLKLORNO RAZIGRAVANJE niti snosi troškove hrane i osvježenja..
Prijavu na FOLKLORNO RAZIGRAVANJE može izvršiti KUD za svoje igrače ili se igrači mogu prijaviti samostalno ISKLJUČIVO ELEKTRONSKOM POŠTOM. Naslov elektronske poruke koju šaljete treba da slovi Prijava na folklorno razigravanje, uz sljedeće. podatke:
1. Ime i prezime,
2. Datum i mjesto rođenja,
3. Kontakt telefon,
4. Eletrkonska pošta,
5. Naziv KUD-a kojeg ste član
6. Godina kada ste se počeli baviti narodnim plesom
Potvrdu Vašeg učešća je potrebno uraditi na urfa.tk@gmail.com najkasnije do 21.05.2015. godine, a uplata se može izvršiti direktno na dan RAZIGRAVANJA ili na NA RAČUN BANKE
Svrha doznake: Donacija za organizovanje FOLKLORNOG RAZIGRAVANJA
Primalac: Udruženje rukovodilaca folklornih ansambala TK (URFA TK)
Račun broj: 1543 6020 0393 4576

Za sva pitanja moguće je obratiti se na elektronsku poštu urfa.tk@gmail.com.