TUZLARIJE - KULTURA

20.05.2015.
Poslastica za ljubitelje pisane riječi
Otvoren 6. Međunarodni tuzlanski sajam knjiga
Šesti Međunarodni tuzlanski sajam knjiga svečano je otvoren večeras u garažnom prostoru Tržnog centra Konzum u Tuzli (bivši Mercator) i trajat će do 25. maja. Sajam se održava u organizaciji Forma Nuove, JU biblioteke Derviš Sušić Tuzla i Društva pisaca Tuzlanskog kantona. Radi se o događaju nekomercijalnog karaktera, kojim organizatori žele građanima prije svega približiti knjigu.

Sajam je otvorila Mirsada Begović, ministrica obrazovanja, nauke kulture i sporta u Vladi Tuzlanskog kantona.



Na ceremoniji otvaranja, posjetiteljima sajma se obratio i Zlatko Alidžanović, direktor firme Forma Nuova, koji je istakao da je sajam ove godine ugostio više od 50 izlagača, kojima je poželio mnogo uspjeha, a ljubitelje knjige pozvao da u narednim danima posjete sajamski prostor.

- Uložen je ogroman trud da se napravi jedna ovakva manifestacija i uspjevamo već šest godina da održimo tu tradiciju. Prošle godine smo upriličili humanitarni sajam knjiga i pokazalo se to kao pun programski pogodak, obzirom da smo skupili značajan broj naslova koje smo donirali poplavljenim bibliotekama – dodao je Alidžanović za Tuzlarije.

Sajamske dane obilježit će raznovrsni programski sadržaji kao što su publikacije, naučna i književna djela. Za posjetioce su pripremljena i sniženja knjiga od 20 do 70 posto.

- Ključno je zadržavanje kontinuiteta održavanja sajma koji je postao prepoznatljiv i oko kojega se okuplja kulturna i naučna scena grada Tuzle i Tuzlanskog kantona. Sve ono što je zamišljeno za sada dobro funkcioniše i pozivam građane Tuzle da posjete sajam – rekao je Mehmed Đedović iz Društva pisaca Tuzlanskog kantona.

Ulaz na sajam je kao i prethodnih godina slobodan, a za posjetitelje je obezbjeđen i besplatan parking na prostoru ispred Tržnog centra Konzum.

Radno vrijeme za posjetitelje sajma je od 10 do 21 h.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice