TUZLARIJE - KULTURA

20.05.2015.
Poslastica za ljubitelje pisane riječi
Otvoren 6. Međunarodni tuzlanski sajam knjiga
Šesti Međunarodni tuzlanski sajam knjiga svečano je otvoren večeras u garažnom prostoru Tržnog centra Konzum u Tuzli (bivši Mercator) i trajat će do 25. maja. Sajam se održava u organizaciji Forma Nuove, JU biblioteke Derviš Sušić Tuzla i Društva pisaca Tuzlanskog kantona. Radi se o događaju nekomercijalnog karaktera, kojim organizatori žele građanima prije svega približiti knjigu.

Sajam je otvorila Mirsada Begović, ministrica obrazovanja, nauke kulture i sporta u Vladi Tuzlanskog kantona.Na ceremoniji otvaranja, posjetiteljima sajma se obratio i Zlatko Alidžanović, direktor firme Forma Nuova, koji je istakao da je sajam ove godine ugostio više od 50 izlagača, kojima je poželio mnogo uspjeha, a ljubitelje knjige pozvao da u narednim danima posjete sajamski prostor.

- Uložen je ogroman trud da se napravi jedna ovakva manifestacija i uspjevamo već šest godina da održimo tu tradiciju. Prošle godine smo upriličili humanitarni sajam knjiga i pokazalo se to kao pun programski pogodak, obzirom da smo skupili značajan broj naslova koje smo donirali poplavljenim bibliotekama – dodao je Alidžanović za Tuzlarije.

Sajamske dane obilježit će raznovrsni programski sadržaji kao što su publikacije, naučna i književna djela. Za posjetioce su pripremljena i sniženja knjiga od 20 do 70 posto.

- Ključno je zadržavanje kontinuiteta održavanja sajma koji je postao prepoznatljiv i oko kojega se okuplja kulturna i naučna scena grada Tuzle i Tuzlanskog kantona. Sve ono što je zamišljeno za sada dobro funkcioniše i pozivam građane Tuzle da posjete sajam – rekao je Mehmed Đedović iz Društva pisaca Tuzlanskog kantona.

Ulaz na sajam je kao i prethodnih godina slobodan, a za posjetitelje je obezbjeđen i besplatan parking na prostoru ispred Tržnog centra Konzum.

Radno vrijeme za posjetitelje sajma je od 10 do 21 h.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.