TUZLARIJE - KULTURA

13.05.2015.
˝Maslačak˝ Sisak 2015
Pozorište mladih Tuzle na Međunarodnom festivalu dječijih kazališta


Pozorište Mladih Tuzle iz Tuzle uzima učešće na ovogodišnjem 17. Međunarodnom festivalu dječijih kazališta „ Maslačak “ koji se od 11. 05- 16.05 održava u gradu Sisku u Hrvatskoj.

Tuzlarije


Prvi se održao 1999. godine, kojeg je organizirao Dom kulture Kristalna kocka vedrine i Matica hrvatska Sisak. Na ovom festivalu, pored pozorišta iz Hrvatske, učestvuju i pozorišta iz susjednih zemalja: BiH, Slovenije, Srbije, Mađarske, ali i udaljenijih, kao što su Njemačka, Poljska, Litvanija, Letonija, Francuska, Indija i Rusija.

Tuzlarije


Pozorište Mladih Tuzle na ovogodišnjem festivalu predstavit će se sa predstavom „Kralj lavova“ koja je nastala kao rezultat najmlađih polaznika Dramskog studija za djecu i mlade. Predstava „Kralj lavova“ zasnovana je na istoimenom Diznijevom animiranom filmu i otkriva mističnu potragu za čarima odrastanja, padovima i usponima. U predstavi igra 20 majmlađih koji na simboličan način pričaju priču o ljubavi, ponosu, zavisti i prijateljstvu.

Tuzlarije


Režiju za predstavu potpisuju Amila Beširović i Nermin Hodžić.
Pozorište Mladih Tuzle će i ove godine bez ičije pomoći dostojno predstavljati grad Tuzlu, Tuzlanski kanton i BiH. U programu festivala nastupit će 15.05.2015.godine u 11.00 sati uz još osam predstava.


Osmrtnicama ba smrtovnice