TUZLARIJE - KULTURA

08.05.2015.
Odabran program Festivala savremene umjetnosti „arTz“
Gostuju umjetnici iz Engleske, Austrije, Italije, Makedonije, Albanije, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Slovenije i BiH

Tuzlarije


Nakon višemjesečne selekcije, produkcija Festivala savremene umjetnosti „arTz“ odabrala je program za 2015 godinu. Na repertoaru Festivala „arTz“ 2015. godine naći će se programi iz umjetničkih disciplina: pozorište, balet, klasična muzika, Sit Down komedija, fotografija, konceptualna/vizuelna umjetnost, modni dizajn, film, elektronska muzika (Open Air Party).

Umjetnici i umjetnice koji sudjeluju na festivalu dolaze iz Ujedinjenog Kraljevstva, Austrije, Italije i iz svih zemalja regiona.

Otvorenje Festivala savremene umjetnosti „arTz“ održat će se 01.06.2015. godine. Festival će trajati devet dana, a održavat će se na lokacijama Međunarodni atelje Ismet Mujezinović, Narodno pozorište Tuzla, Dom mladih Tuzla, Međunarodna galerija portreta Tuzla, Bosanski kulturni centar TK, Arheološki park i Panonska jezera.

Tuzlarije


Partneri Festivala su Grad Tuzla, Fondacija tuzlanske zajednice, British Council BiH, javna preduzeća i ustanove Grada Tuzla.

Festivalske prostorije se nalaze na adresi Kulina bana 2, Tuzla (Internacionalna poslovno-informaciona akademija Tuzla) i Klosterska bb, Tuzla (Međunarodni atelje Ismet Mujezinović). Prostorije su otvorene od 10h do 18h svakim radnim danom.

Festival „arTz“ u okviru marketinške kampanje surađuje s regionalno poznatim ličnostima iz javnog života. Festival je, u okviru marketinške kampanje, podržao regionalno poznati glumac i TV voditelj Milan Kalinić.

Promo video:


Program Festivala možete pogledati na linku: artz-fest.com


Osmrtnicama ba smrtovnice