TUZLARIJE - KULTURA

07.05.2015.
Na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzla
Premijera predstave Mali princ
Na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzla u četvrtak, 07.05.2015. s početkom u 18:30h, bit će upriličena premijera predstave Mali princ, po motivima istoimene knjige Antoine de Saint-Exuperya, u izvedbi dramske sekcije OŠ "Sv. Franjo".
Predstava će biti odigrana i na 18. Festivalu dječijeg teatra BiH u Gračanici u subotu, 09.05.2015.

Tuzlarije


O predstavi Mali princ...

"Svi odrasli su nekad bili djeca, ali se malo njih toga sjeća...“
Želja malih glumaca, članova dramske sekcije OŠ "Sv.Franjo2 je podsjetiti odrasle na činjenicu da su svi nekada bili djeca i da ta djeca i dalje žive u njima, ponekad skrivena i neprimjećena i zarobljena u oklopima rutine i svakodnevnice koja od odraslih stvara poslovne ljude, vladare, pijance, uobraženke, znanstvenike, noćobdije koji sve češće nemaju vremena za male stvari koje ih čine sretnima.

Predstava govori o ljubavi i odgovornosti Malog princa prema njegovoj planeti i jedinstvenoj ruži koja postoji samo na jednoj među milijunima zvijezda. Mali princ lutajući od planete do planete susreće razne likove i upoznaje svijet odraslih u kojem nastoji pronaći prijatelja, a na tom putu saznaje mnoge velike istine koje mogu poslužiti kao podsjetnik i opomena svima nama.

Osmrtnicama ba smrtovnice