TUZLARIJE - KULTURA

06.05.2015.
Gostovao Šimo Ešić
U područnoj školi Dobrnja organizovan Čas poezije
U Osnovnoj školi "Mramor" Područna škola "Dobrnja" danas je organizovan čas poezije. Zajedno sa grupom predškolaraca koji pohađaju redovan program predškolskog odgoja u našoj školi i njihovom učiteljicom Ljiljom Kozinom, naše učiteljice Mirsada Baraković, Nirvana Džambić, Mirela Halilović i učitelji Salih Žigić pripremili su nam nezaboravan dan.

Tuzlarije


Ugostili smo našeg dragog pjesnika Šimu Ešića. Pjesnik je djeci govorio o nastanku njegovih stihova i naravno, poigrao se s njima Čika Šiminih pitalica. Djeca su uživala. Danas im je predstavljen novi Knjigometar koji je dio projekta koji podržava Rairreisen banka. U novom knjigometru su djela svjetskih klasika.

Tuzlarije


Čika Šimo nas je danas iznenadio i posebnom nagradom. Naša školica je učestvovala u obilježavanju rođendana naše drage književnice Nasihe Kapidžić-Hadžić. Danas smo dobili nagradu kao škola koja je bila među najboljim sa svojim idejama.

Tuzlarije


Naša učiteljica je dobila plaketu Društva prijatelja knjige "Mali Princ" a naša škola komplet knjiga. Danas su svi učenici izašli sa osmijehom iz škole.


Mirsada Baraković, učiteljica

Osmrtnicama ba smrtovnice