TUZLARIJE - KULTURA

04.06.2015.
90 godina od rođenja Derviša Sušića
Dostojanstvena manifestacija sjećanja na jednog od naših najvećih književnika

Manifestacija u povodu obilježavanja 90 godina od rođenja književnika Derviša Sušića održana je jučer u Vlasenici, rodnom gradu jednog od najvećih književnika na našem podneblju. Organizatori ove manifestacije bili su: BZK Preporod Vlasenica, BZK Preporod Tuzla, JU NUB „Derviš Sušić“ Tuzla i Udruženje intelektualaca Podrinja. Domaćin manifestacije bila je BZK Preporod Vlasenica.

Tuzlarije


Ova izuzetno kvalitetno organizovana manifestacija okupila je publiku iz Podrinja, Tuzle, Kalesije, Sarajeva i drugih dijelova naše zemlje, a na zadovoljstvo organizatora, poseban pečat dali su svojim prisustvom dr. Senadin Lavić, direktor BZK Preporod BiH i književnik Hadžem Hajdarević.

Tuzlarije


Zadovoljstvo zbog velikog broja onih koji su uveličali ovaj skup u Vlasenici isakazali su Sakib Zubović, predsjednik BZK Preporod Vlasenica, mr. Enisa Žunić, predsjednica BZK Preporod Tuzla, dr. Edin Jahić, direktor JU NUB „Derviš Sušić“ Tuzla i Hazim Karić, predsjednik Udruženja intelektualaca Podrinja. Svi su izrazili zadovoljstvo što se ovakva manifestacija uspješno i na opšte zadovoljstvo svih prisutnih, kvalitetno organizovala u Vlasenici, rodnom gradu Derviša Sušića, čime je dat poseban pečat ovom jubileju.

Tuzlarije



Književni rad Derviša Sušića, svojim stručnim izlaganjem je publici predstavila mr. Jasna Hadžiselimović, dok je Mustafa Sušić, u ime porodice, govorio o njegovom profesionalnom putu i književnom radu.

Svi prisutni jučer u Vlasenici su zajednički ocijenili kako je potrebno afirmisati bogati književni i društveni angažman Derviša Sušića i obogatiti dodatnim sadržajima naredne događaje koji će se organizovati u Vlasenici, ali i u drugim dijelovima Bosne i Hercegovine.

Osmrtnicama ba smrtovnice