TUZLARIJE - KULTURA

05.06.2015.
Festival arTz
Četvrti dan obilježila predstava „Venera u krznu“
Četvrtog dana Festivala savremene umjetnosti arTz publika je bila u prilici da pogleda predstavu „Venera u krznu“, koja je prikazana u Narodnom pozorištu Tuzla.



Riječ je o diplomskoj predstavi odnosno erotskoj drami glumice Alise Čajić. Predstava je nastala prema tekstu Dejvida Ivsa pod mentorstvom glumca i profesora s Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo Alena Muratovića. Glumica Vanda kasni u pozorište na audiciju na koju nije ni prijavljena. Svi su već otišli osim režisera Thomasa Novacheka pa je Vanda učinila sve kako bi ga uvjerila da je upravo ona savršena za ulogu u predstavi Venera u krznu. Osim Alise, u predstavi je igrao i Emir Fejzić.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Četvrtog festivalskog dana zainteresovani su imalu priliku sudjelovati na drugom dijelu filmske radionice „INTO FILM“, te pogledati Filmski program II u Međunarodnoj galeriji Ismet Mujezinović.

Za petak je planirana promocija prijatelja festivala, društvene igre, zabava, kids day, nagradne igre, promocije i još mnogo toga na Panonskim jezerima u vremenu od 12 do 19 časova.


S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice