TUZLARIJE - KULTURA

05.07.2015.
Koncertom u Galeriji Mandžić:
GUD ˝Lege Artis˝ obilježio Međunarodni dan saradnje
Koncertom u Galeriji Mandžić, Gradsko umjetničko društvo „LEGE ARTIS“ Tuzla sinoć je obilježilo Međunarodni dan saradnje, koji se inače obilježava u cijelom svijetu prve subote u julu.



- Obilježavajući ovaj praznik želimo pokazati da pažljivo i kvalitetno pripremljene stvari, čak i one male, mogu stvoriti velike i lijepe događaje. Ovim koncertom smo također željeli da se zahvalimo udruženjima, institucijama i preduzećima i ostalim formalnim i neformalnim grupama i organizacijama, prvenstveno na području grada Tuzle i Tuzlanskog kantona, koji su nam pružili podršku u posljednje tri godine koliko postojimo – rekao je Jasmin Hasić, predsjednik Društva.

Članovi hora su ovom prilikom izveli nekoliko kompozicija sa dobro poznatog repertoara, a publici su po prvi put predstavljeni isječci iz poetskog djela „Zakonom umjetnosti“ Ljubice Itebejac, inače članice hora, kojoj su probe ansambla i njegovi članovi, poslužili kao inspiracija za pisanje.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Kao i do sada Društvo će nastaviti graditi partnerske odnose i doprinositi međusobnoj saradnji, težiti ka stvaranju opuštene, proaktivne i slobodne atmosfere omogućujući razvijanje postojećih i stvaranje novih vještina i znanja, te razmjenu iskustava koji su podstrekači razvoja društva uopšte.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice