TUZLARIJE - KULTURA

03.07.2015.
U okviru programa ˝Osječko ljeto kulture 2015˝
Narodno pozorište Tuzla izvelo ˝Pokondirenu tikvu˝
Tuzlarije


Sinoć je u prepunom dvorištu Rektorata na osiječkoj Tvrđi izvedena predstava Narodnog pozorišta Tuzla, "Pokondirena tikva" Jovana Sterije Popovića u režiji Aide Bukvić i u glumačkom sastavu Remira Osmanović, Ivana Perkunikć, Milenko Iliktarević, Milica Kerošević, Midhat Kušljugić, Nenad Tomić, Siniša Udovičić i Željka Marinić.

Tuzlarije


Sa predstavom Pokondirena tikva tuzlansko pozorište se predstavilo osječkoj publici u okviru programa manifestacije Osječko ljeto kulture 2015 koju po XV put organizuje Grad Osijek.

Tuzlarije


Predstava u Osijeku je naišla na veliko interesovanje i sat prije početka izvođenja predstave formirao se veliki red ispred dvorišta Rektorata. Po izjavama organizatora OLJK 2015 predstavi je prisustvovalo preko 800 posjetitelja, a isto toliko se vratilo jer više nije bilo mjesta ni za stajanje. Glumačka ekipa, je svima koji su bili u dvorištu Rektorata sinoć, priredila nezaboravno veče i po završetku predstave bila je ispraćena sa ovacijama i nekoliko puta je vraćana na poklon oduševljenoj publici.

Osmrtnicama ba smrtovnice